Simultaan Bibliotheek nl terug Bridge WebKies jaargang
   Kies daarna een toernooi uit een van de lijsten.
862 toernooien, 33916 spellen.
 

 0 toernooien.
 0 toernooien.

Deze pagina geeft toegang tot spellen die afkomstig zijn uit 2 series simultaan toernooien in de periode 2006-2018 in Frankrijk gespeeld zijn. Daaraan deden elke keer zo'n 800-2000 paren mee.

Elk spel heeft een 'leermoment' waardoor de 'licht gevorderde' bridger zijn spelniveau kan verbeteren. Een doodenkele keer een eenvoudige dwang. Dit materiaal kan gebruikt worden voor trainingen, club- en thuiswedstrijden en is in een vorm gegoten zodat makkelijk toernooi-koffers kunnen worden samengesteld.

In de bibliotheek zitten nu 862 toernooien met 33916 spellen.Allemaal met

De frequentiestaten geven de resultaten in Procenten, D-imps (imps tegen Datumscore) en P-imps (imps tegen Parscore).

De 'E' serie (Engels) is voorzien tot april 2016 voorzien van commentaar in het Engels. Daarna in het Frans.
De 'R' serie (Regulier) kent alleen commentaar in het Frans.

Download PBN/DLM bestanden of PDF's met kaartverdeling, commentaar, frequentiestaten, strips (kaartverdelingen voor WNOZ afzonderlijk) enzovoort.

Voor het bekijken en downloaden van de spellen is geen registratie nodig. Dat is alleen nodig voor on line vertalers.

... Meer  ...

Voor elke wedstrijd kun je downloaden:

Elk toernooi bestaat uit 32-40 spellen, waarvan de eerste 32 van (Engels of Frans) commentaar zijn voorzien.
Een gedeelte van de commentaren is inmiddels in het Nederlands vertaald, maar het zou mooi zijn als álle commentaren in het Nederlands beschikbaar waren. Geinteresseerden kunnen zich mij mij aanmelden als 'vertaler' en krijgen dan toegang tot de database om on-line te kunnen vertalen. Ter geruststelling: alle originele commentaren (Frans/Engels) worden bewaard, en elke wijziging in een commentaar wordt automatisch, behalve aan de 'vertaler' zelf, óók aan mij gemaild ter documentatie.

In de toernooilijsten is aangegeven in welke taal/talen de commentaren beschikbaar zijn. F-32 E-15 N-22 wil zeggen dat er 32 commentaren in het Frans zijn, 15 in Engels en 22 in het Nederlands.

De biedseries zijn gebaseerd op het Franse standaard systeem Majeur Cinquème (vijfkaart hoog). Indien geen vijfkaart hoog, wordt 1 of 1 (desnoods op een 3 kaart) als 'Best Minor' geopend. 2/ openingen zijn zwak. 2 is semi-mancheforcing en 2 is de sterkste opening, en dus MF. Meestal is een toelichting op het biedverloop opgenomen in het commentaar. De gegeven biedseries kunnen online niet worden gewijzigd.

Even geduld, want aanmaak en download duurt 10-30 seconden. Voorwaarde is uiteraard dat Acrobat Reader is geinstalleerd op je PC. Daarna kun je op je gemak spellen printen: er komen er 2 op één A4.
Deze overzichten kunnen op je PC bewaard worden en afgedrukt.


De werking is getest voor de webbrowsers Internet Explorer, Firefox en Safari. Niettemin kunnen er probleempjes optreden en dat wil ik dan graag weten. In elk geval moet Javascript kunnen worden uitgevoerd.

Je kunt je aanmelden als 'vertaler' door een email te sturen aan ko.vijn@gmail.com. Je krijgt dan een wachtwoord, waarmee je je in combinatie met je email adres kunt inloggen, vóór je op de spellen pagina de Vertaal-functie aanroept.

Als je AutoLogin aanvinkt, wordt je voortaan automatisch ingelogd gedurende de eerste 60 dagen. Uiteraard kun je AutoLogin ook uitzetten.